Sliter du med inngrodde hår og irritasjon?

 

Shave by Mauro at 1o1BARBERS

For ikke så altfor mange år tilbake var det å være glattbarbert assosiert med en velstelt mann. Et typisk «Wall Street, business look». Et strøkent utseende for de som hadde livet på stell.

I dag har skjegg, så vell som stubber i fått noen tilfeller samme status, og for mange av oss er dette en liten velsignelse.

De fleste av oss kommer til å måtte barbere seg opp igjennom livet. For noen blir det dessverre en dårlig opplevelse.

Inflammert og rød hud, inngrodde hår og kviser er det mange har i møte kort tid etter en runde med høvelen.

Det trenger derimot ikke å være slik.

Vi har tidligere gått innpå fordelene som kommer av tradisjonell barbering, hvor man blandt annet reduserer sjansen for inngrodde hår.
Men om du bruker fler blads høvel fra Gillette eller tradisjonelle barberhøvler med et enkelt blad vil du kunne ta i bruk de fleste rådene i kommer med nedenfor.

 

Hvorfor får jeg irritert hud og inngrodde hår?

Basert på hud og hårtype, vil noen være mer utsatt en andre, men det finnes en rekke tiltak som kan brukes for å redusere ubekvemhetene som kan oppstå etter en barbering. En av de vanligste årsakene til inngrodde hår, kommer av at hårene kuttes skjevt og dermed forårsaker spisse kanter. Dette øker sannsynligheten for at håret vokser gjennom huden.

De med mørkere hud og krøllete hår har også en økt risiko på grunn av tykkere hud som gjør det lettere for håret å vokse i en annen retning. 

Irritert hud etter barbering er ofte forårsaket av dårlige rutiner som ikke nok barberkrem, sløve blad og barbering i feil retning. På grunn av dette ender man også opp med å skrape huden som gjør den irritert og øker mulighet for betennelse.

 

Varmt vann. For effektivitet kan vi anbefale å barbere seg etter en varm dusj. Varmt vann og damp mykner opp hårene og åpner porene. Dette tillater bladet å gli lettere, og man unngår å dytte bladet for tett på huden. 

Kald vann. Etter at du har gjort alt for å mykne hårene og åpne porene er det viktig å lukke de igjen. Dette vil forhindre bakterier fra å komme inn i huden etter barberingen.

Pre-shave olje og barberkrem. Olje og rikelig med barberkrem fungerer som et beskyttende lag mot evt. sløvt barberblad samt bedre gli. Vurder også en barberkost for å løfte hårene før de kuttes.

Hygiene. Rens alt av utstyr før og etter bruk! Vedlikehold er viktig for å få det meste ut av barberingen og forhindre bakterier.
Om barberbladet begynner å lugge eller vise tegn til ubehag, er det på tide å vurdere bytte av bladet.
Vurder også bruken av aftershave for rensing av hud og porer. 

Fuktighet. Etter en barbering vil huden ofte være utsatt for tørrhet og irritasjon. Det er derfor viktig å tilføre rikelig med fuktighet. Vurder kremer med naturlige ingredienser uten alkohol for best resultat.

Færre blad. Vurder å bytte til tradisjonell barbering. Du vil få en renere og mer presis barbering. Du unngår irritasjon og allergiske reaksjoner som forårsakes av kjemikalier i barberskum på boks. Minimalt av inngrodde hår som kommer av at barberhøvelen drar i hårene før de kuttes. Med et enkelt barberblad kuttes hårene rett av uten å lugge. Du kan lese mer om prosessen her.

Om alt annet svikter... «Dry Shave».
Om alt annet skulle svikte, eller man ikke ønsker barbering med blad er det mange som velger en såkalt «dry shave». Barbering med maskin. Om et glattbarbert ansikt ikke er det viktigste i verden, er dette en kjapp og enkel løsning som fortsatt gir et godt resultat, samtidig som huden spares for irritasjoner. Du unngår også inngrodde hår ved at en maskin ofte kutter hårene lengre ut fra huden og ikke er like tettsittende som et barberblad.

 


Legg igjen en kommentar