Slik unngår du luesveis

Andrea with texturespray at 1o1BARBERS

Hva er forskjellen mellom saltvannspray, grooming tonic og teksturspray?

Temperaturen faller, og høstsesongen er i full sving. Med mye regn, og snø rett rundt hjørnet er det mange av oss som tyr til et hodeplagg for å bekjempe kulden.
Det finnes en rekke råd på hvordan du bevarer og vedlikeholder håret i minusgrader, men det er få som forteller hvordan du bekjemper den klassiske "luesveisen".
Våre barbers anbefaler å bruke blant annet teksturspray, men hva er det egentlig dette produktet gjør, og hvilken er best?
 

Dette er spørsmål vi har blitt stilt mye de siste dagene.
Hva er teksturspray og hvem er det for? 
Det finnes mange produkter som kan gi håret ditt ekstra hold og tekstur, men de har alle forskjellige karakteristikker og bruksområder.

I ukens innlegg forteller vi alt du trenger å vite om teksturspray, grooming tonic og saltvannsspray, og hvilken som hjelper best mot kalde temperaturer og «luesveis».

Det finnes varianter på både grooming tonic og saltvannspray, men vi kommer til å forholde oss til merket Reuzel og Ruff ettersom dette er produkter vi selv bruker og anbefaler hos 1o1BARBERS.

 

Grooming Tonic - For et klassisk utseende

Merke: Reuzel

Reuzel Grooming Tonic being poured into hand

Grooming tonic blir ofte brukt til styling, og fungerer som et beskyttende og næringsgivende produkt for hår eksponert til tøffe forhold. Det inneholder en rekke ingredienser som gir "liv" til håret.

- Pre-styling produkt som gir lett hold. Tilføyes til vått eller fuktig hår før det fønes og styles med andre hårprodukter.

- Beskytter håret og gir ekstra glans. Reuzel sin tonic inneholder en rekke ingredienser og oljer som gir ekstra fuktighet uten at det veier ned håret. Det beskytter mot direkte varme og gir håret et friskt utseende.

- Perfekt til rene frisyrer. Om du er ute etter et mer klassisk utseende som Pompadur eller Slick-back, vil hårtonic gi perfekt form og volum.

- Fungerer bra for å unngå bustete hår. Som sagt er grooming tonic bra for klassiske frisyrer med ekstra glans. Det hjelper til med å holde håret rett, og er perfekt for de finere anledningene.

Slik bruker du det:
Fordel det utover i håndflaten, gni hendene sammen og legg det på fuktig hår. Avslutt med å tørke håret til ønsket form.

  

Saltvannspray - For et klassisk «beach look»

Merke: Vision Ruff

Ruff Salt water spray

Saltvannsspray inneholder en rekke mineraler som hjelper med å trekke ut oljer i håret for å gi ekstra hold og fylde.

- Pre-styling produkt med middels hold. Tilføy til fuktig hår før stylig og form med hårføner. Eller la det tørke naturlig for et klassisk «beach look».

- Gir en tørr finish med matt glans. Ettersom dette produktet gir tørr finish og reduserer glans er det viktig å ikke tilsette for mye ettersom mineralene kan tørke ut de naturlige oljene i håret.

- Gir volum, men med et rotete utseende.

- Fungerer bra på bølgete og krøllete hår. Perfekt for deg som ønsker et røft utseende. Saltvannspray forsterker den naturlige teksturen i håret.

 

Teksturspray - For å bevare frisyren

Merke: Gents & Giants Texture Spray fra 1o1BARBERS - Grooming Studio

Gents & Giants Texture Spray

G&G Texture Spray er et helt unikt produkt til håret ditt, og sørger for å gi et matt og fleksibelt hold uten "shine". Perfekt for den som ønsker et naturlig, teksturert utseende.  

- Post-styling (Etterbehandlingsprodukt) med lett hold. G&G brukes som en siste «finish» når du styler håret.

- Gir fleksibelt og tørt hold. I motsetning til vanlig hårspray, blir ikke håret «klissete».

- Tilfører volum med «hukommelse». Tekstursprayen gir ekstra, men fleksibelt hold til frisyren din. Med andre ord vil denne sprayen bevare den originale frisyren selv om du tar på deg en hatt eller lue når det er minusgrader.

- Matt glans.

- Fungerer bra på bølgete hår for å gi et «enestående sexy utseende» - LJK

Slik bruker du det:

Tilføy til stylet hår for å skape volum samt et "casual look" til lengre hår. 
Rist håret løst etter bruk for best resultat.   

Denne sprayen fungerer best med annet stylingprodukt, og vi anbefaler ikke å bruke det alene på nyvasket hår. 

 

Vi håper du lærte noe nytt, og at du bedre vet hva som passer deg og dine behov best!

 


Legg igjen en kommentar