Hår og hårfrisyrer til menn

Hår og hårfrisyrer til menn

Hvorfor er hår viktig? Gjennom historien har hår vært noe som har definert mennesket, dens status, og religiøse posisjon gjennom generasjoner. Et sunt hår viser til helse og ungdommelighet. Grått hår, tynning og hårtap blir ofte assosiert med alderdom. Som nevnt handler det ikke bare om helse og alder, men også religion, sosial status og posisjon.
I historiebøkene finner vi en rekke eksempler som den klassiske «tonsur» hvor munker barberer issen, en del av et invielsesritual, eller en «mohawk» hos punkrockere.

Håret er, enten man vet det eller ikke, med på å definere deg som person. Valg av feil hårklipp eller produkt kan, om man setter det på spissen... være katastrofalt.

Er du på vei til et viktig møte? Første gang du møter svigerforeldre?
Førsteinntrykk er viktig, og et velstelt hår, uansett lengde og mengde hinter ofte til hvem du er som person.

Blir du usikker? Frykt ikke! Denne uken har vi rådført oss med Mauro C. Bravo og Salvador Chanzá (LJK) som forteller oss hvordan du best styler håret, hvilket frisyrer og produkter som passer til de forskjellige anledningene, og svarer på noen myter og spørsmål rundt et par «hårtabuer».

Intervjuet er oversatt fra engelsk til norsk. Spørsmål er i fet skrift:

Vi kan kanskje begynne med elefanten i rommet, og få et endelig svar på temaet rundt hårtap. Stemmer det, Mauro at de med fint (tynt) hår har større sannsynlighet for å oppleve hårtap?

Nei, slettes ikke! Det er bare å reise ut i verden og se deg rundt, alle menn fra alle etnisiteter og kulturer kan oppleve hårtap. Uansett farge og tykkelse. Så hvilket varseltegn er det man burde være på utkikk etter? Det man burde se etter er tettheten av håret, og selvfølgelig litt gener. Men det er en rekke faktorer som fører til hårtap, noen kan man motvirke, som f.eks stress, mens andre er litt vanskeligere å unngå. Rett og slett.

Hva med flass og tørr hodebunn? Hva kommer det av og hvordan motvirker man det?

Flass er et resultat av at hodebunnen er tørr. Årsakene er mange og varierte, men det oppstår som regel av at man bruker enten feil hårprodukt eller sjampo.
Om flass vedvarer og blir verre er det viktig å søke rådgiving med enten frisør/barber eller lege om du er i tvil. Flass kan utvikle seg til eksem om ubehandlet.

 

Fint Hår:

Mauro sier:

Hva defineres som fint/tynt og tykt hår?
Når vi snakker tykkelse på hår, så er det snakk om direkte tykkelse/diameter på hvert enkelt hårstrå. Det referer ikke til tettheten av håret. Med andre ord, du kan ha fint hår med høy tetthet. En ting å være obs på er at fint hår blir ofte mer oljete.

Hva med vedlikehold, er det noe utenom det vanlige man burde være oppmerksom på?
Jeg foreslår å ikke vaske det hver dag, og bruk litt sjampo hvis man har oljete hår (Her er det lett å bruke for mye, så mindre en det man tror er ofte mer en nok).

Hvilket hårfrisyrer foreslår du for menn i 2019?
For 2019 foretrekker jeg en moderne «Slick Back» på toppen og lett fade på siden. Ellers anbefaler jeg å beholde nok lengde til å style det bakover eller til siden.

Hvilket hårprodukter anbefaler du for styling?
For å opprettholde en matt finish og volum foreslår jeg å bruke et pre-styling produkt (f.eks saltvannspray) for så å tørke det med en hårføner. Til slutt anbefaler jeg å bruke enten Uppercut Deluxe Matte, Reuzel Clay Matte Pomade, Reuzel Hair Tonic eller hårspray. 

Tykt hår: 

Hva er tykt hår?
Som nevnt er definisjonen på tykkelse av hår en beskrivelse på tykkelse/diameter for hvert enkelt hårstrå. Det referer ikke til tettheten av håret. Du kan ha tykt hår med høy tetthet, eller lav tetthet.

Men når man snakker om tykt og tynt hår er det ofte man snakker om en kombinasjon av tykkelse og tetthet.

Hva med vedlikehold?
Det kommer an på. Mange med tykt hår føler at det er vanskelig å jobbe med.
Ettersom håret kan være vanskelig å style og er stritt, er det viktig å velge riktig frisyre. Tykt hår blir som regel fortere tørt, og er derfor viktig å gi det fuktighet enten fra hårolje eller fuktighetskrem (Her anbefaler vi Álvarez Gómez Aquavital Kropp og hårolje).  

Hvilket hårfrisyrer er best for menn i 2019?
For de med tykt hår ville jeg gått for en skin fade eller tapered fade, vi ser også en økning i frisyrer som french crop og vanlig crop. Et «safe bet» er kort på siden og mer lengde og tekstur på toppen.

For styling
For de med tykt hår er det lettere å få «beach» / teksturert look, og her anbefaler vi igjen å bruke teksturspray som saltvann. Siden det er vanskeligere å opprettholde stilen ut dagen, anbefaler vi produkter som matte clay og pomader med et bedre «hold» (Vi anbefaler Reuzel Fiber Pomade eller Uppercut Deluxe Matte). 

Krøllete hår:

Salvador sier:

Hvor krøllete må håret være før det kan bli klassifisert som krøller?
Krøllete hår blir ofte beskrevet som hår med «bevegelse». Med andre ord, hår som vokser med en bølgete fasong.

Er det noen forskjeller mellom fint og tykt, krøllete hår?
Hvert krøllete hår er unik i tekstur og form. Krøller kan være sterke, som i en afro, eller mykere krøller som man finner hos folk rundt Middelhavet. Hår fungerer som sylindere, men en tommelregel er at mer krøllete hår samsvarer med at det er finere.  

Har du noen råd til vedlikehold av krøllete hår?
Om man ønsker å få definerte krøller og bølger er det viktig å gi det rikelig med fuktighet. Krøllete hår har også en tendens til å bli bustete og tørt. Daglig vask med sjampo er derfor ikke anbefalt! Jo mer du vasker det, jo tørrere blir det. Vask det kun to ganger i uken og tilsett litt hårtonic i tuppene. La det tørke og rist det løs for å åpne opp krøllene for å få en sexy «modell» look. 

Hvilket hårfrisyrer passer til de med krøller?
I 2019 har vi sett en trend mot krøllete og teksturert topp med en «bald skin fade». Ellers anbefaler jeg å skaffe en frisyre som har en mer firkantet fasong. Unngå runde fasonger, ettersom krøllete hår ofte ser rundt ut fra før av. Det er ingen grunn til å gjøre det enda rundere!

Hvilket produkter er best for de med krøller?
Krøller betyr tørst. Gi håret ditt rikelig med fuktighet. Har anbefaler jeg enten Reuzel Hair Tonic eller Green Pomade. Uppercut Featherweight Styling Wax vil fungere utmerket med krøllete hår også.

Når det kommer til mengde, handler det først og fremst om hvor mye hold du ønsker å ha.

Siste råd

Hår kommer i alle farger, lengder og fasonger. Det er derfor viktig å velge en frisyre som passer til din ansiktsform og livsstil. Rådfør deg gjerne med din frisør / barber for å finne ut hva slags hodeform du har og hvilken hårklipp som passer deg best.
Det finnes en rekke hårprodukter for forskjellige situasjoner, så les deg opp på produktbeskrivelsen og finn ut om produktet passer til hårklippen og hårtypen din.

Som alltid, vi er for å svare på alle dine grooming spørsmål. Kom gjerne innom oss i Ole Vigs gate 12 på Majorstuen for flere tips, eller book en time hos en av våre dyktige barbers.

  


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de blir publisert

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.


Les en av våre andre artikler

Se alt