5 tips for å opprettholde den nye hårklippen

5 tips for å opprettholde den nye hårklippen

Hvordan bevarer du den nye frisyren og skjegget?

Det å gå til barbereren din er ofte en avslappende og behagelig opplevelse hvor du forlater barbershop’en en ny mann. Likevel er det mange av oss som velger å utsette denne turen til siste liten.
Vi skjønner... det er fort viktigere ting som må prioriteres, og det å trimme håret annen hver uke kan koste deg både tid og penger som man heller ønsker å bruke andre steder.
Det betyr likevel ikke at man må se ut som en villmann fra oldtiden før man føler seg tvunget til å ta turen innom. 

Denne uken har vi rådført oss med våre barberere fra 1o1BARBERS, Mauro C. Bravo og Andrea De Pascali, og hørt hvordan du kan best bevare den nye hårklippen og se mer eller mindre «nyklippet» ut selv uker etter du sist var innom en barber shop.

Hvor lenge du kan vente mellom hårklippene og hvor lett det er å fikse hjemme kommer helt an på frisyren du går for. Om du går for en «buzz cut» eller middels/langt hår med rufsete utseende kan du godt vente 4-6 uker mellom besøket.
Hvis du derimot har valgt å gå for en frisyre som er kort på siden og lengre på toppen, eller hårklipp med fade vil du merke at selv om du følger våre råd, kan det være vanskelig å holde frisyren vedlike etter 3-4 uker.

 

5 tips for å opprettholde den nye hårklippen og skjeggtrimmen i tiden mellom besøkene til barbereren din.

1. Velg riktig barberer / frisør.

Det viktigste du kan gjøre for å se best mulig ut i tiden etter hårklipp og skjeggtrim er å finne en barberer som forstår seg på håret ditt og hvordan du foretrekker å style det.

En god hårklipp og skjeggtrim vil kunne vokse jevnt utover ukene og holde mer eller mindre sin originale form. Om klippen er dårlig fra starten, vil håret vokse ujevnt og dermed være vanskeligere å vedlikeholde.

2. Nakken.

For mange kan dette høres ut som en umulig oppgave, men det trenger ikke å være det. Spør en bekjent om de kan hjelpe deg. Om du derimot føler deg selvstendig og vågal kan du prøve på egenhånd. Da anbefaler vi å bruke et håndholdt speil slik at det er lettere å se hva man gjør. Bruk en kort trimmer som kommer tett innpå huden, men som også er lett å kontrollere og markere linjer.

Her er det lurt å trimme oftere enn sjeldent, slik at du fortsatt ser tydelig hvor håret stoppet når du klippet deg sist hos frisøren.

3. Kinnskjegget og håret rundt øret.

Her kommer det an på hvilken lengde og stil du ønsker, men en god regel er å trimme bort kinnskjegget i en horisontal linje. Godt utgangspunkt et sted fra toppen av kinnbenet til midten av øret.

Deretter kan det være lurt å fjerne «ville» hår som har vokst ujevnt. Dra kinnskjegget mot høyre og venstre og trim bort i en vertikal linje, små hår som stikker ut.

4. Skjegget.

Om du er en av mange som også sliter med å holde skjegget på plass har vi noen kjappe råd. Igjen, bedre ofte enn sjeldent. Trim bort små hår som stikker ut med enten saks eller en god trimmer. Barber kantene og halsen med enten barberblad eller en tettsittende maskin.

For å fjerne håret rundt halsen, plasser en finger horisontalt over adamseplet og fjern alt nedenfor. For skjegget rundt kinnene anbefales det å følge den naturlige linjen som går fra øret til munnen.

5. Style håret

Det siste steget, og kanskje det viktigste er at du styler håret ditt riktig.

Her er hårføner «key». Pass på at det er tørket ordentlig før du tilsetter produkter. Hos 1o1BARBERS tilsetter vi kun pre-styling produkter til vått / fuktig hår. Eks. Saltvannspray eller tonic. Føn håret med god avstand slik at du ikke forårsaker slitasje. Allerede her burde du begynne å forme håret til ønsket form, og som alltid når det kommer til styling produkter. «Less is more» og tilfør mer i små doser etter behov. 

Siste ord.

Selv om disse stegene er et godt utgangspunkt for å se «sharp» ut i tiden mellom besøkene, vil du alltid få best resultat ved å besøke en dyktig frisør eller barberer.
Skulle dog uken være travel, kan du puste lettet ut og vite at disse tipsene hjelper deg neste gang du trenger å imponere.

Er det noen flere ting du lurer på eller ønsker å få forklart? Kom innom eller ta kontakt med oss på chat, mail eller tlf. Vi er her for å hjelpe!

 


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de blir publisert

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.


Les en av våre andre artikler

Se alt