Skjegg og vask av Mauro Bravo hos 1o1BARBERS

Hvordan vasker du skjegget ditt riktig?

Lurer du på hvordan man skal få til en riktig god vask av skjegget ditt? Da er du kommet til rett plass!

Mange sliter med å holde skjegget sitt friskt og velstelt. I den anledning har vi laget en super guide til deg, som dekker alt fra A-Å om skjeggvask og vedlikehold. Her er det umulig å gå feil! 

Følg disse stegene trinn for trinn er du garantert et rent, vakkert og stelt skjegg. Du vil unngå irriterende kløing og hudirritasjon bygd opp fra støv og død hud. Skjegget vil lukte mye bedre og det vil kjennes mykere ut. Bra for deg, men enda bedre for de du ønsker å gi en skikkelig god klem!
Skjegget vil også holde seg mye lengre ved at du tar vare på hårstråene når du vasker det riktig. 

En god rutine å lære seg. Ta vare på de naturlige oljene i skjegget. Nedenfor kommer vår anbefaling på en god rutine for vedlikehold av skjegg.
Når du er klar, følg skrittene nedenfor og unn deg selv en god skjeggvask. 

Hvordan får du til godt vedlikehold og vask av skjegget? 

 1. Fukt skjegget i vann. Start med å fukte skjegget ditt i vann. Et godt tips er å holde vannet lunkent, for å ikke tørke ut skjegget.

 2. Masser inn skjeggsjampo. Masser deretter inn skjeggsjampo i skjegget. En liten dose (Størrelse med en mandel) er anbefalt. Helst en mild skjeggsjampo som bevarer skjeggets naturlige oljer.
  Sørg for å dekke hele skjegget. Utsiden, innsiden og helt inn til ansiktet. Masser godt inn med fingertuppene.


 3. Rens skjegget og børst det. Nå som skjegget er godt dekket med skjeggsjampo kan du rense det igjen med lunkent vann. Bruk gjerne en skjeggbørste etterpå for å fjerne floker og masser huden for å løsne død hud og andre partikler som kan forårsake kløe.

 4. Tørk skjegget. Når du er ferdig med å børste det må skjegget tørkes. Finn frem et rent og fint håndkle. Gi skjegget lette trykk med håndkleet til det er tørt. Her kan du gjerne bruke et mikrofiberhåndkle. De absorberer lettere vann og etterlater lite lo og rester fra håndkleet.
  Har du mye skjegg kan du også bruke hårføner for å tørke det. Hold hårføneren et stykke unna skjegget for å unngå å skade hårstråene. Omtrent 15 – 20 cm unna er en fin avstand.


 5. Tilsett skjeggolje og style skjegget. Avslutningsvis kan du tilsette et par dråper med skjeggolje. Masser godt inn i skjegget, på samme måte som tidligere. Til slutt kan du style skjegget med en skjeggpomade/ Beard Balm til ønsket stil. 

Anbefalte skjeggprodukter 

Gode produkter for skjeggvasken er et “must”. I salongene våre finner du produkter som vi bruker selv og anbefaler. 

 • Skjeggsjampo: En fin skjeggsjampo å bruke er Reuzel Clean & Fresh Beard Wash. Denne gir et sunt og pent skjegg og forhindrer at huden din tørker ut. Den består av aprikoskjerneolje og sheasmør som gjør huden myk, beroliger og gir essensiell fuktighet. Det gir også skjegget en frisk, syrlig aroma.

 • Skjeggolje og pomade: Videre er Uppercut Beard Oil en helt super skjeggolje. Denne hjelper å holde huden din fuktig og kan berolige irritabilitet. Hvis du trenger mer hold til styling, kan Uppercut Beard Balm anbefales.

 • Børster: 1o1Barbers har også egne skjeggbørster. Dette er gode børster for å fjerne floker og få et jevnt og fint utseende på skjegget, uten hår som stritter ut. 

Visste du at skjegget har naturlige oljer i seg fra før? 

Ikke noe er deiligere enn følelsen av et helt nyvasket skjegg. Men det er i midlertidig greit å begrense skjeggvasken til én eller to ganger i uken.
Kroppen produserer allerede naturlige oljer som legger seg i skjegget ditt. Disse oljene er med på å holde skjegget rent og fuktig og gjør også at man unngår et tørt og stritt skjegg. Du burde derfor prøve å bevare mye av denne naturlige oljen.

Skulle du være i et spesielt arbeidsmiljø eller ha andre grunner til at skjegget trengs å vaskes oftere er dette helt greit, men da er det desto viktigere at det gjøres på riktig måte, som beskrevet ovenfor. 


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de blir publisert

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.


Les en av våre andre artikler

Se alt