Moustache / Bart illustrasjon

Vurderer du bart?

I likhet med resten av skjegget ditt, er det å vokse bart knyttet til genetikk. Det er ikke alle som har muligheten til å vokse en klassisk Chevron.

Heldigvis finnes det mange stiler og varianter å gå for. Uansett genetikk og skjeggvekst vil du mest sannsynlig finne en mustasje som passer deg.

Det å vokse en bart tar tid. Men med litt planlegging og riktig utstyr kan du gjøre denne prosessen litt enklere.

 

Hvor begynner du?

 • Hårene på overleppen gror ofte i alle kanter. De er tynne og er ikke med på å skape noen definisjon. Om du er en av de som sitter med en såkalt «dun-bart» i de første ukene, kan vi anbefale å la barten vokse i samhold med skjegget. La alt vokse ut for så å trimme bort skjegget litt etter litt. Dette gjør overgangen fra skjegg til bart mindre synlig.
 • Vi anbefaler å trimme så lite som mulig i starten. Ikke form barten før du vet hva du ønsker. La det vokse og se hvor mye bart du egentlig klarer å gro.
  Om du blir usikker kan vi anbefale å dra innom din barber. Hør hva de anbefaler. De vet ofte best!

  Ingen barbershop i nærheten? Test ut forskjellige stiler med hjelp av Photoshop.

 

Vedlikehold av bart: Få deg en hårtrimmer, saks og kam

 • Det er tre ting som hjelper deg å holde barten vedlike.
  Bruk en «fine tooth» kam for å styre barten i den retningen du ønsker. Enten nedover eller til siden. Dette hjelper med å skape form og definisjon.
 • Bruk trimmer og saks for å klippe bort de hårene du ikke ønsker. Trimmer fungerer best for å skape definerte linjer og form.
  Saks brukes for detaljer og mindre hår som ikke er villig til å samarbeide.

 

Styling av bart: Olje og Voks

 • Ute etter en bart som kunstneren, Dalí? Eller en klassisk «handlebar»? Mustasjevoks løsningen. Disse stilene er ikke noe som kommer av seg selv. Det krever mye vedlikehold.
 • Har du kommet deg forbi problemet, «dunbart» vil du fort oppleve et nytt problem. Kløe og tørr hud. Et par dråper skjeggolje vil mykne opp, og gi fuktighet til hår og hud. Ikke bare blir din hverdag bedre, men din nærmeste vil også sette pris på det.

 

Alt hår krever vedlikehold og trimming fra tid til annen. Det viktigste du kan gjøre er å fokusere på mindre detaljer og linjer som hjelper med å opprettholde form.  

Det er ikke bare din nye mustasje som krever oppmerksomhet. Resten av ansiktet ditt fortjener også å bli behandlet med respekt. Bruk riktig produkter når du skal barbere, trimme eller style.

Det å anlegge bart en tidkrevende prosess. Men om du klarer å spare i 6-8 uker burde du se tydeligere definisjon, og samtidig finne en stil som passer deg.

Gjør litt research, spar opp og bær din bart med stolthet.

  


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de blir publisert

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.


Les en av våre andre artikler

Se alt