Mauro fra 1o1BARBERS Oslo trimmer skjegg til en kunde med envy cordless klipper

1o1BARBERS gir deg de beste tipsene for å få det perfekte skjegget

Skjegg kommer i alle lengder, farger og fasonger, og for litt mer en 10 år siden var skjegg noe ofte forbeholdt til hipstere med rutete tømmerskjorter eller studenter under eksamensperioden. I dag finner vi like mange glattbarberte menn som det er skjeggete. Det er en trend som har kommet i bølger. 

Den var kanskje på sitt mest ekstreme for et par år tilbake, men vi ser ingen tegn til at skjegget kommer til å forsvinne med det første.

Gjennom menneskets historie har det ofte vært assosiert med høy status og religion i en rekke land. Det å anlegge skjegg har vært en fremtredende og viktig del av mange kulturer i flere århundrer.

Det er kanskje derfor litt underlig at vi fortsatt er mange som tror at et vakkert skjegg er noe man er født med, og som bare gror frem av seg selv.
Det er riktig nok ikke alle som kan anlegge et fullt skjegg, men de fleste av oss kan jukse oss frem til et skjegg som ser bra ut.

Sannheten er at skjegg krever mye pleie, vedlikehold og kunnskap. Og ikke minst, tålmodighet.

Vi har hørt med ekspertene, Andrea De Pascali og Salvador Chanza (Lord Jack Knife), fra 1o1BARBERS om hva som skal til for å anlegge og opprettholde skjegget, og hvordan du best steller skjegget mens det vokser under kinnene.

Intervjuet er oversatt fra engelsk til norsk:

La oss først og fremst få en ting avklart ... Kan hvem som helst gro skjegg, og hvem passer det for? Sannheten er at de fleste kan gro/ vokse skjegg, men hvorvidt det er snakk om fullt skjegg, eller en klassisk «5 o’clock». Kort svart... Nei, det kommer an på genene dine.

Når det kommer til vedlikehold, er det noen forskjeller mellom langt og kort?

Ja! Om en kunde ønsker å opprettholde et kort skjegg, anbefaler vi at de kommer regelmessig innom for en kort trim. Ca. Annen hver uke. For å holde det vedlike mellom besøkene, burde de følge noen enkle steg.

1: Vask

2: Tørk

3: Påfør fuktighet

4: Styling (medium til langt)

For medium til langt skjegg burde man komme innom hver 4-6 uke.

Andrea anbefaler å følge de tidligere stegene, men legger også til styling som en viktig del.

Ha en lengde som ser kompakt ut, ikke la det fortsette å vokse hvis det ser svakt ut!

Har du noen tips du kan gi til de som vurderer å anlegge skjegg?

Om det er snakk om noen som vurderer å få seg skjegg, men aldri har gjort det før, er det viktig at de er klar over endringene som kommer. Utseende ditt kommer til å endres. Det er en langvarig prosess, med andre ord. Den første måneden når skjegget fortsatt er kort kan man oppleve rødhet og kløe. Når det begynner å få litt lengde kommer alt til å bli enklere og bedre, men vær obs på at dine nærmeste kanskje ikke setter like mye pris på det nye skjegget ditt. Salvador legger til at det er viktig å ikke gro skjegget bare fordi andre gjør det. Ha en lengde som ser kompakt ut, ikke la det fortsette å vokse hvis det ser svakt ut!

...det finnes ikke noe mirakelprodukt som gjør at skjegget ditt gror fortere.

Hvordan blir det stort og tykt? Personlig tror jeg ikke at det finnes noe mirakelprodukt som gjør at skjegget ditt gror fortere. Igjen, det kommer an på gener og DNA. Folk gror stort og tykt skjegg hvis de har tykt skjegg. Hvis ikke, så kan man likevel få et stort skjegg, men ikke nødvendigvis et tykt ett.

Hva med å la skjegget gro fritt. Er dette noe dere kan anbefale?

I dagens samfunn absolutt ikke! Med mindre du er student. I dag handler alt om «image» og utseende. Om du jobber med f.eks. salg ønsker du nok ikke å se ut som en huleboer!

Det finnes forskjellige produkter for forskjellige situasjoner.

Har du noen produkter kan du anbefale til alle de skjeggete mennene der ute?

Det finnes forskjellige produkter for forskjellige situasjoner. Men det viktigste er å følge de rådene som jeg nevnte tidligere. Bruk også skjeggsjampo og børste. Så for de som går for et mer naturlig utseende, trengs det ikke noe mer.
Det er ikke så mye der ute for tørking av skjegg, men når det kommer til vask, fuktighet og styling, finnes det en rekke produkter. For vask anbefaler jeg selvfølgelig en skjeggsjampo. Her hos 1o1BARBERS bruker vi
Nõberu Skjeggsjampo
Andrea legger til. Personlig liker jeg ikke «grease» produkter basert på olje, voks/bivoks eller «butter». Jeg foretrekker heller «cream» produkter ettersom de gir et mer naturlig utseende. Favoritten min er Uppercut Beard Balm, men om man er ute etter en mer voksaktig konsistens kan jeg anbefale Reuzel Beard Balm.

Om du går for en mer elegant og «sharp» stil, sier Salvador følgende. Bruk olje eller balsam på lett tørket skjegg for å spre produktet jevnt. Bruk så en børste eller hårføner for et skarpere utseende.

Et lite tips...

Et lite tips når det kommer til line-up barbering, sier Andrea at man kan bruke skjeggskum som Reuzel sin Beard Foam. Denne fungerer også som en fuktighetskrem som lindrer huden for irritasjon under barberingen.

Salvador sier til slutt. Ikke bruk for mye produkter når du styler skjegget, mindre er alltid mer. En god trim trenger ikke mye produkter for å se bra ut.   

 

For å oppsummere kjapt.

De fleste har anlegg for skjegg, men hvorvidt det kan bli tykt og fyldig kommer i bunn og grunn an på genene dine.
Om du er en av de som har bestemt deg for å la skjegget gro er det viktig å holde det ved like og trimme det regelmessig. Vurder underveis om du burde la det vokse mer, eller kutte ned!

Husk følgende:

1: Vask (Vaskes med vann og bruk skjeggsåpe. Vi anbefaler Nõberu sin skjeggsjampo)

2: Tørk (Tørk med håndkle til det er fuktig og for å så la det lufttørke. Tilsett evt. noen dråper skjeggolje, f.eks. Nõberu Feather Beard Oil)

3: Påfør fuktighet (Smør skjegget med en fuktighetsgivende krem som f.eks beard foam)

4: Styling (Bruk enten voks, olje eller krem og style det etter eget behov. Her anbefaler vi at du bruker enten Reuzel Shave Cream eller Álvarez Gómez Shaving Cream.)

 

Stikk gjerne innom oss i Ole Vigs gate 12 på Majorstuen for flere tips, eller book en time hos en av våre flinke barbers.

 

 


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de blir publisert

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.


Les en av våre andre artikler

Se alt