Sliter du med inngrodde hår og irritasjon?

Sliter du med inngrodde hår og irritasjon?

 Det er ikke lenge siden at en glattbarbert mann var sett på som velstelt. Et typisk «Wall Street, business look». Et strøkent utseende for de som hadde livet på stell.

I dag er ikke dette like viktig. Du kan ha skjegg, så vell som stubber. Uten at noen ser stygt på deg. 

De fleste av oss kommer til å måtte barbere seg en gang i livet. For noen blir det dessverre en dårlig opplevelse.

Irritert hud, inngrodde hår og kviser er det mange har i møte etter en runde med høvelen.

Det trenger ikke å være slik.

I vår guide til barbering, gikk vi innpå fordelene som kommer av tradisjonell barbering.
Men selv om du bruker flerbladshøvel fra Gillette, eller tradisjonelle barberhøvler med et enkelt blad vil du kunne ta i bruk rådene i denne artikkelen.

 

Hvorfor får jeg irritert hud og inngrodde hår?

Basert på hud og hårtype, vil noen være mer utsatt en andre. Men det finnes en tiltak som kan brukes for å redusere ubehag som oppstår etter barbering.

En av de vanligste årsakene til inngrodde hår kommer av at hårene kuttes skjevt. Dette forårsaker spisse kanter som gjør at håret vokser gjennom huden.

De med mørkere hud og krøllete hår har også økt risiko. På grunn av tykkere hud blir det lettere for håret å vokse i en annen retning. 

Irritert hud er ofte forårsaket av dårlige rutiner. Eksempel er ikke nok barberkrem, sløve blad og barbering i feil retning. På grunn av dette ender man opp med å skrape huden. Noe som gjør den irritert, og øker mulighet for betennelse.

 

Slik unngår du inngrodde hår og irritasjon under barbering.

Varmt vann før barbering. 

Vi anbefaler å barbere deg etter en varm dusj. Varmt vann og damp mykner opp hårene og åpner porene. Dette tillater bladet å gli lettere. Du unngår å dytte bladet for tett på huden. 

Kald vann etter barbering.

Etter at du har åpnet porene er det viktig å lukke de igjen. Dette vil forhindre bakterier fra å komme inn i huden etter barberingen.

Pre-shave olje og barberkrem.

Olje og rikelig med barberkrem fungerer som et beskyttende lag mot evt. sløvt barberblad. Vurder også en barberkost for å løfte hårene før de kuttes.

Hygiene.

Rens alt av utstyr før og etter bruk! Vedlikehold er viktig for å få det meste ut av barberingen og forhindre bakterier.
Om barberbladet begynner å lugge eller vise tegn til ubehag, er det på tide å vurdere bytte av bladet.
Vurder også bruken av aftershave for rensing av hud og porer. 

Fuktighet.

Etter en barbering vil huden være utsatt for tørrhet og irritasjon. Det er derfor viktig å tilføre rikelig med fuktighet. Vurder kremer med naturlige ingredienser uten alkohol for best resultat.

Bruk færre blad.

Vurder å bytte til tradisjonell barbering. Du unngår irritasjon og allergiske reaksjoner som forårsakes av kjemikalier i barberskum på boks
Unngå inngrodde hår som forårsakes av at barberhøvelen drar i hårene før de kuttes. Med et enkelt barberblad kuttes hårene rett av uten å lugge.

Om alt annet svikter ... «Dry Shave».

Om alt annet svikter, eller man ikke ønsker barbering med blad er det mange som velger en såkalt «dry shave». Barbering med maskin.
Hvis et glattbarbert ansikt ikke er det viktigste i verden, er dette en kjapp og enkel løsning som fortsatt gir et godt resultat, samtidig som huden spares for irritasjoner.
Du unngår også inngrodde hår ved at en maskin ofte kutter hårene lengre ut fra huden og ikke er like tettsittende som et barberblad.

 


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de blir publisert

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.


Les en av våre andre artikler

Se alt